Granturile norvegiene

pcdata

Granturile Norvegiene sau Mecanismul Financiar Norvegian reprezintă contribuția Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu  statele beneficiare. Acest mecanism de finanțare a fost  stabilit în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.

Pentru perioada 2014-2021, Granturile Norvegiene, în cuantum de 1,3 miliarde EUR, sunt finanțate exclusiv de Norvegia și sunt disponibile în cele 13 țări care au aderat la Uniunea Europeană după 2003.

Fondurile sunt distribuite pe programe de finanțare, încadrate în sectoarele prioritare specifice și domeniile, obiectivele  și rezultatele așteptate stabilite cu fiecare stat beneficiar în parte.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept NU ACCEPT

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE