Proiectul nostru

Prezentare

Denumire proiect: ”Combaterea criminalității și a corupției”

Beneficiar: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Ministerul Public)

Parteneri: Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Obiectivul general al proiectului este întărirea capacității Ministerului Public în privința combaterii criminalității (inclusiv a corupției și crimei organizate din toate domeniile), ceea ce va contribui la întărirea, în ansamblu, a statului de drept și a capacității sistemului judiciar.

Obiectivul specific:  Întărirea capacităţii Ministerului Public de a lupta împotriva criminalităţii şi corupţiei

Rezultate: Analiza necesarului de resurse în vederea bunei desfășurări a investigațiilor de natură financiară

Vor fi organizate peste 40 de seminarii de pregătire profesională pentru procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, printre temele abordate găsindu-se combaterea criminalităţii organizate şi a traficului de migranţi, combaterea fraudei în achiziţiile publice, combaterea micii corupţii şi a criminalităţii în domeniul mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale şi a criminalităţii economico-financiare.  De asemenea, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară vor beneficia de formare profesională în domeniul tehnicilor de audiere şi al muncii în echipă.

În urma acestora, vor fi elaborate: un ghid de bune practici avand ca subiect infracțiunile gulerelor albe și un ghid privind comunicațiile și tehnicile de audiere.

Se vor elabora ghiduri de bune practici în materiile abordate la seminarii, aceste ghiduri fiind ulterior distribuite către unităţile de parchet din teritoriu.

În vederea dotării unităţilor de parchet cu infrastructură nouă, se vor achiziţiona echipamente tehnice.

Grup țintă: Aproximativ 900 procurori din cadrul Ministerului Public, D.N.A, D.I.I.C.O.T. și din cadrul unităților de parchet de pe lângă curțile de apel din țară, specialiști care își desfășoară activitatea împreună cu procurorii, ofițeri de poliție și alte categorii de personal implicate în sistemul judiciar.

Bugetul total: 4.250.000 euro, sumă ce reprezintă 100% grant aferent proiectului

Data de începere: 27.11.2018

Durata de implementare: 36 de luni

 

Va recomandam sa cititi urmatoarele

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept NU ACCEPT

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE