Comunicate de presă Noutăți

Finalizarea primului semestru al Masterului în Informatică criminalistică și investigare a criminalității informatice de către specialiști din cadrul Ministerului Public

15 specialiști din cadrul Ministerului Public au finalizat primul semestru al programului de Master în Informatică criminalistică și investigare a criminalității informatice, program derulat în cadrul University College of Dublin, Centrul pentru Securitate Cibernetică și Investigații Criminalistice Informatice –  Şcoala de Investigaţii Criminalistice Informatice. Participanții au susținut examene la  cursurile de Computer Forensics (Criminalistică informatică), Network Investigations (Investigații în rețea), Linux, Database (Baze de date).

Cei 15 participanți lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.), Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – câte cinci specialiști din partea fiecărei structuri.

Motivul care a stat la baza alegerii acestui program de master a fost acela că este conceput special pentru agenții de aplicare a legii, iar Centrul UCD pentru Investigații Criminalistice Informatice este una dintre cele mai importante instituții de nivel european specializată în furnizarea de instruire în domeniul informaticii, care se adresează profesioniștilor în domeniul aplicării legii, nu numai celor din Europa, ci și celor din SUA și Asia. Centrul UCD pentru Investigații Criminalistice Informatice își aduce propria contribuție la Grupul de lucru INTERPOL privind criminalitatea legată de tehnologia de înaltă clasă, oferă asistență Biroului Națiunilor Unite privind Drogurile și Criminalitatea în ceea ce privește demersurile lor de instruire în domeniul criminalității informatice și, de asemenea, contribuie la activitatea grupului de lucru al Consiliului Europei în vederea armonizării instruirii informatice a judecătorilor și procurorilor.

Contractul de finanțare al proiectului „Combaterea criminalității și corupției” a fost semnat la data de 27.11.2018, fiind primul contract de finanţare semnat în cadrul Programului “Justiţie” al actualului Mecanism Financiar Norvegian. Bugetul proiectului este de 4.250.000 de euro, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Proiectul este derulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacităţii Ministerului Public de a combate criminalitatea şi corupţia, contribuind, în acest sens, la consolidarea statului de drept şi a sistemului judiciar, în ansamblul său. Proiectul are două componente: una de formare profesională pentru procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, şi cealaltă de achiziţie de echipamente pentru unităţile de parchet, echipamente ce vor contribui la desfăşurarea eficientă a activităţii de urmărire penală.

Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este 4.250.000 euro. Obiectivul proiectului este întărirea capacității Ministerului Public în privința combaterii criminalității și a corupției.

 

ID Denumire comunicat Descarca
1 Comunicat – Finalizarea primului semestru al Masterului în Informatică criminalistică și investigare a criminalității informatice de către specialiști din cadrul Ministerului Public Descarca

 

Va recomandam sa cititi urmatoarele

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept NU ACCEPT

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE