Comunicate de presă Noutăți

Cursuri de formare profesională în domeniul comunicării pentru procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul DNA

15 procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au participat, în perioada 3-5 februarie 2021, la primul dintre cele zece cursuri de formare profesională în domeniul comunicării (Process Communication Model), organizate de DNA în cadrul Activității 3.1. a proiectului “Combaterea criminalității și a corupției”, finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene[1].

Activitatea 3.1 vizează organizarea unor ateliere de lucru în domeniul comunicării şi muncii în echipă, urmărind dezvoltarea unor competenţe specifice (comunicarea, munca în echipă, gestionarea conflictelor), ceea ce va avea ca rezultat eficientizarea activităţii participanților, în contextul complexităţii cauzelor investigate de DNA. Soluţionarea acestor cauze presupune o colaborare continuă a procurorului cu specialiştii implicaţi.  Process Communication Model este o teorie a comunicării care, pusă în practică, oferă soluţii pentru managementul stresului, gestionarea conflictelor, motivarea personalului şi comunicare eficientă.

Numărul total al persoanelor care vor beneficia de această formă de training este de 150. Având în vedere criza sanitară determinată de pandemia de COVID – 19, cursul din luna februarie s-a desfășurat online.

Informații de background:

Contractul de finanțare al proiectului „Combaterea criminalității și corupției”[2] a fost semnat la data de 27.11.2018, fiind primul contract de finanţare semnat în cadrul Programului “Justiţie” al actualului Mecanism Financiar Norvegian. Bugetul proiectului este de 4.250.000 de euro, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Proiectul este derulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacităţii Ministerului Public de a combate criminalitatea şi corupţia, contribuind, în acest sens, la consolidarea statului de drept şi a sistemului judiciar, în ansamblul său. Proiectul are două componente: una de formare profesională pentru procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, şi cealaltă de achiziţie de echipamente pentru unităţile de parchet, echipamente ce vor contribui la desfăşurarea eficientă a activităţii de urmărire penală.

    Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este 4.250.000 euro. Obiectivul proiectului este întărirea capacității Ministerului Public în privința combaterii criminalității și a corupției.

Va recomandam sa cititi urmatoarele

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept NU ACCEPT

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE