Comunicate de presă

Sesiune de formare profesională în domeniul migrației ilegale și terorismului

Sesiune de formare profesională cu participare internațională în domeniul migrației ilegale și terorismului

Procurori DIICOT și polițiști IGPR au participat, în perioada 25-27 august 2020, la o sesiune de formare profesională cu participare internațională în domeniul migrației ilegale și terorismului, organizată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, la sediul central. Sesiunea a avut loc în cadrul proiectului „Combaterea criminalității și corupției”[1], finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene.

Activitatea a avut ca scop îmbunătățirea nivelului de cunoștințe al  cursanților (20 de procurori și ofițeri de poliție) cu privire la modul de abordare trans-disciplinar de investigare și urmărire penală în domeniul migrației ilegale și terorismului, în contextul evoluției acestor fenomene la nivel european și al necesității coordonării între instituțiile naționale, europene și internaționale.

În cursul sesiunii de formare, au avut intervenții reprezentanți ai SRI, IGPR, IGPF, SELEC, FRONTEX, EUROPOL, precum și procurori și specialiști DIICOT.

Reprezentanții agențiilor europene FRONTEX și EUROPOL au susținut prezentări aplicate, pornind de la experiențele instituționale în domeniul combaterii migrației ilegale și terorismului. .

Participanții au beneficiat și de prezentările a doi specialiști din cadrul Poliției Naționale Spaniole, selectați ca traineri.

Informații de background:

Contractul de finanțare al proiectului „Combaterea criminalității și corupției”[2] a fost semnat la data de 27.11.2018, fiind primul contract de finanţare semnat în cadrul Programului “Justiţie” al actualului Mecanism Financiar Norvegian. Bugetul proiectului este de 4.250.000 de euro, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Proiectul este derulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacităţii Ministerului Public de a combate criminalitatea şi corupţia, contribuind, în acest sens, la consolidarea statului de drept şi a sistemului judiciar, în ansamblul său. Proiectul are două componente: una de formare profesională pentru procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, şi cealaltă de achiziţie de echipamente pentru unităţile de parchet, echipamente ce vor contribui la desfăşurarea eficientă a activităţii de urmărire penală.      

Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este 4.250.000 euro. Obiectivul proiectului este întărirea capacității Ministerului Public în privința combaterii criminalității și a corupției.

20 de procurori și ofițeri de poliție au participat, în perioada 25-27 august 2020, la o sesiune de formare profesională cu participare internațională în domeniul migrației ilegale și terorismului

 

ID Denumire comunicat Descarca
1 Comunicat – Sesiune de formare profesională în domeniul migrației ilegale și terorismului Descarca

 

Va recomandam sa cititi urmatoarele

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept NU ACCEPT

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE